Työntekijätarina – Morten, logistiikkasuunnittelija

Pakettipisteen työntekijätarinoissa esitellään Pakettipisteen tekijöitä. Sarjan neljännessä osassa tapaamme Mortenin.

”Lapsuuden haaveammatteja kerkesin käymään läpi laidasta laitaan – formulakuskista poliitikkoon. Olin jo selvästi lapsena omannut suunnitelmallisuuden pohtiessani eri vaihtoehtoja ja tämä antoikin viitteitä tulevasta ammatistani, jota en sinä hetkenä osannut odottaa. Tieni vei nimittäin insinööriopintojen pariin, joiden ajattelin sopivan järjestelmälliselle ja ongelmaratkaisukykyyn keskittyvälle luonteelleni. Muistan ottaneeni koulupaikan vastaan sanoilla: ”Täältä sinulle aukeaa ovet monenmoisiin mahdollisuuksiin työelämässä”. Ja tämä piti täysin paikkaansa, mikäli vain muisti pitää omat näkemykset tulevasta työnkuvasta avoimina.

Pakettipisteelle päädyin pienen mutkan kautta syksyllä 2018. Kesän olin jo työskennellyt Lehtipisteellä kuljetuskoordinaattorina. Yhteen sitoutunut henkilöstö ja määrätietoinen työskentely tavoitteiden saavuttamiseksi saivat minut jäämään taloon. Viimeisen vuoden koulua suoritinkin opinnäytetyöhön keskittyen töiden ohessa. Valmistuin keväällä 2019 tuotantotalouden insinööriksi, jonka jälkeen työtehtäväni ovat vaihtuneet haastavimmiksi ja täten pitäneet mielenkiintoani yllä.

Työtehtäväni ovat painottuneet pakettidatan käsittelyyn ja sen analysointiin. Sen ohella olen mukana kehittämässä uusia toimintoja paremman laadun takaamiseksi. Parasta työssäni on ehdottomasti sen monipuolisuus. Pidän tärkeänä, että voin hyödyntää omaa luovuuttani uusien asioiden kehittämisessä. Yksi parhaita puolia on myös työn itsenäisyys, jolloin saan itse aikatauluttaa päivän kulun ja keskittymisen tehtäviin. Vahvuuteni on periksi antamattomuus ongelmien ratkaisussa. Keinot kyllä löytyvät, kun on vaan tarpeeksi aikaa perehtyä ja tutkia ongelmaa.

Viime aikoina olen häkeltynyt pimeisiin syysiltoihin ja sen tarjoamaan valoloistoon kantakaupungissa. Iltakävelyitä tuleekin suoritettua pari kertaa viikossa samalla kuunnellen sijoittamiseen tai yhteiskuntaan liittyviä ajatuksia. Välillä repäisen ja siirryn rikospodcastien tarjoamaan synkkään maailmaan. Kuntopuolta tulee ylläpidettyä yllä säännöllisellä salilla käymisellä ja satunnaisella lenkkeilyllä. Odotan joulun viettoa ja sen hetkellistä rauhoittumista näin kiireaikojen keskellä. Toivon mukaan sen jälkeen voi aloittaa uuden vuoden uutta puhtia puhkuen.”