Kuutena päivänä viikossa
Aamuvarhaisella 5–9
Yrityspalvelu →
Tilaa uutiskirje →

Pakettipiste

Olemme edelleen samalla tiellä, jolla aloitimme. Kuljetamme yhä aamuvarhain luettavaa ihmisille ja nykyisin jakelumme vie perille entistä enemmän myös paketteja.

Pakettipiste kuuluu Lehtipiste-konserniin, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1910, jolloin perustettiin Rautatiekirjakauppa Oy jakelemaan ja myymään sanoma- ja aikakauslehtiä rautatieasemilla. Yhtiön nimi vaihtui myöhemmin Rautakirja Oy:ksi.

Ensimmäiset kauppapaikat, joissa oli lupa harjoittaa sanomalehtien, aikakausikirjojen ja kirjallisuuden kauppaa sijaitsivat Suomen rautatieasemilla. Toiminta laajentui 1920-luvulla koskemaan myös kauppiaita ja jälleenmyyjiä laajemmin. Lehtipiste-nimi rekisteröitiin vuonna 1968, jolloin Lehtijakelu eriytettiin omaksi toimialakseen Rautakirjan sisällä.

Nykyinen Lehtipiste Oy:n omistaja on Tradeka-yhtiöt Oy, joka vastaa Osuuskunta Tradekan ydinliiketoimintojen omistajaohjauksesta. Osuuskunta Tradeka on perustettu vuonna 1917 ja sen alkuperäiset juuret ovat päivittäistavarakaupassa. Osuuskunnassa olevien jäsenien määrä on tällä hetkellä 225 tuhatta jäsentä ja sen johtavana periaatteena on merkityksellinen omistajuus. Lehtipiste Oy:n lisäksi omistuksiin kuuluvat Tradeka-sijoitus Oy, Restel Oy ja Med Group Oy.

Lehtipisteen valtakunnallisen jakeluverkoston kautta toimitetaan aamuvarhain noin 4 200 pisteeseen irtonumeroita, keräilytuotteita, pokkareita ja karttoja. Yhteistyökumppaneina Lehtipisteellä on 440 kotimaista ja ulkomaista kustantajaa. Lehtipiste-konserniin kuuluvat korttitoimittajat Paletti, Karto ja Putinki. Lehtipiste-konsernissa työskentelee noin 200 työntekijää. Lehtipisteen liikevaihto oli vuonna 2021 noin 91 miljoonaa euroa.

Viime vuosina Lehtipiste on vahvasti panostanut pakettikuljetuksiin ja rakentanut kasvavan pakettiautomaatti­verkoston Pakettipiste-nimen alle. Olemme keskittyneet muun muassa verkkokauppojen, aikataulukriittisten autoteollisuuden ja terveydenhuollon kuljetuksiin.

Ensimmäinen yhteiskäyttöinen pakettiautomaatti avattiin vuonna 2018, jonka jälkeen automaatit ovat laajentuneet yli 200 paikkakunnalle yli 600 automaatin jatkuvasti kasvavaksi verkostoksi.

Panostamme asiakastarpeiden pohjalta asiakaslähtöisyyteen ja tarjottaviin palveluratkaisuihin. Haluaisitko kuulla lisää?

Ota yhteyttä

Jätä terveisesi – vastaamme sinulle mahdollisimman pian!

Täytätkö, kiitos!
Täytätkö, kiitos!
Tarkistatko osoitteen?


Kumppaneille

Yhteistyökumppanimme, lataa tästä valokuvat ja logomme käyttöösi.