Kuutena päivänä viikossa
Aamuvarhaisella 5–9
Yrityspalvelu →
Tilaa uutiskirje →

Hyväkuntoiset vaatteet ja tavarat kiertoon

Pakettipisteen ja koko Lehtipiste-konsernin henkilökunnalla on ollut jo vuosien ajan mahdollisuus lahjoittaa hyväkuntoisia vaatteita ja tavaroita Viroon Avustuskassi ry:n toimittamana.

Yhteistyö sai alkunsa vuonna 2011 kahden puheliaan naisen, Anu Aittokosken ja Paula Pykälistön tavatessa Tallinnan Helsinki-karaokebaarissa. Kuullessaan avustustoiminasta Anulla syttyi idea, jonka myötä Lehtipisteen pääkonttorille tuli pysyvä henkilökunnan lahjoitusten vastaanottopaikka.

Yhteistyö alkoi vuonna 2011
Lehtipisteen henkilökunta suurin lahjoittaja

Avustustoiminta laajeni vähitellen

”Minulla on mieheni Esan kanssa Pärnussa asunto, joten kaupunki on meille tuttu. Avustustoiminta käynnistyi lahjoittaessamme inkerinsuomalaiselle Soilille vaatteita. Vähitellen toiminta laajeni. Mukaan tuli lisää vanhuksia, lapsiperheitä ja kehitysvammakoteja, joita on tällä hetkellä kaksi. Avustustoiminnassa on mukana minun ja mieheni lisäksi Tapio Mattila. Hän vie lahjoituksia Tudulinnaan Itä-Virumaalle lasten- ja vanhainkotiin. Lehtipiste lahjoitti yhdistyksellemme vanhoja toimistokalusteita ja toimitti nämä Tudulinnaan”, kertoo Viron Avustuskassi toiminnasta vastaava Johanna Rouvila.

Lehtipisteen henkilökunta suurin yksittäinen lahjoittaja

”Lehtipisteen henkilökunnan lahjoitukset ovat yhdistykselle ainutlaatuisia, koska saamme kerralla suuren määrän hyvää tavaraa. Lahjoitukset ovat vaatteita, astioita, leluja, kenkiä, hygieniatuotteita ja kuivaruokaa. Lahjoitusten saajat arvostavat erityisesti kuivaruokaa ja pesuaineita, sillä jos tili on tyhjä ennen palkkapäivää kuivaruoka auttaa tämän jakson yli. Viroksi kuivaruoka on takavara, joka on osuva nimitys.”

Lehtipisteen henkilökunta on ottanut keräyksen sydämen asiakseen. Tavallisten lahjoitusten lisäksi henkilökunta paketoi joulun alla lahjoitusten joukkoon joulupaketteja.

Lahjoitukset menevät suoraan apua tarvitseville perheille.

Jokainen avustettava saa oman nimikoidun lahjoituskassin

Avustuskassin toiminta on omakustanteista, sillä yhdistyksellä ei ole sponsoreita tai rahallisia tukijoita. Rouvilat lajittelevat lahjoitukset kotinsa autotallissa jokaiselle avustettavalle omaan lahjoituskassiin.

”Lahjoitukset menevät suoraan apua tarvitseville perheille. Minulla on ylhäällä jokaisen vaatekoot ja kengännumerot. Näin kukin saa juuri oikeankokoisia vaatteita ja kenkiä. Meillä on kaksi kehitysvammakotia, joihin viemme lahjoituksia. Voi sitä riemuntanssia ja käsien yhteen läpytystä, kun saavumme lahjoitusten kera.”

”Enimmillään olemme käyneet Pärnussa vuodessa 36 kertaa viemässä avustuskuormaa. Nyt korona-aikana määrä on pienentynyt jo karanteeninkin vuoksi. Viimeksi saimme Tallinnan poliisilta lupalapun, joka salli meille vierailun ilman karanteenia.”

Avustustyö on tuonut mukanaan monia hyviä asioita

Avustustyö on tuonut Rouviloiden elämään monia hyviä asioita.

”Tulee hyvä mieli, kun näkee ihmisten ilon. Olen saanut paljon ystäviä ja oppinut kielen siinä sivussa.”

Johannan mieleen on jäänyt kohtaamisia vuosien varrelta. Pärnun torilla kukkia myynyt Elvi-mummo sai elämäänsä lämpöä Johannan tavattuaan.

”Kiinnitin Elviin huomion torilla käydessäni. Kerran vein hänelle keksipaketin, jonka Elvi söi hetkessä. Ryhdyin viemään hänelle vaatteita ja ruokaa. Elvin ei tarvinnut enää palella kukkia myydessään, kun hänellä oli yllään lämpimät vaatteet. Ajan kuluessa tutustuimme Elvin kanssa ja meistä tuli läheiset.”

Kummilapset Pärnun kehitysvammakodista

Lehtipisteen tuoteassistenteilla Anulla ja Piia Bovelanilla heräsi toive kummilapsitoiminnasta Pärnun kehitysvammakodin kanssa, jossa Anu oli vieraillut Pärnussa käydessään.

”Olin kuullut kehitysvammakodissa asuvan ihmisiä, joilla ei ole vanhempia tai muitakaan sukulaisia. Kehitysvammakodinjohtajan mielestä kummilapsitoiveestamme oli toteutettavissa. Kummilapsemme ovat aikuisia, joilla ei ole vanhempia. Kummipoikani on erittäin ujo, mutta kehitysvammakodissa käydessäni hän kapsahtaa heti kaulaan.  Myös Piia on vieraillut kodissa ja sai hänkin kummitytöltään halausten täyttämän vastaanoton. Kummilapsille me kummivanhemmat olemme tosi tärkeitä. Myös itselleni vierailut ja yhteys kummilapseen ovat merkityksellisiä, emmekä tule ikinä katkaisemaan sidettä heihin”, Anu kertoo.

Ota yhteyttä

Jätä terveisesi – vastaamme sinulle mahdollisimman pian!

Täytätkö, kiitos!
Täytätkö, kiitos!
Tarkistatko osoitteen?

Usein kysyttyä

Missä Pakettipisteen automaatit sijaitsevat?

Automaattimme sijaitsevat kauppakeskuksissa, kaupoissa ja huoltoasemilla. Automaattejamme on jo yli 200 paikkakunnalla.

Missä on minua lähinnä oleva Pakettipisteen automaatti?

Voit tarkistaa sinua lähimmän automaattimme sijainnin kartasta, jossa pystyt hakemaan oman paikkakuntasi automaatit. Automaattiemme määrä kasvaa jatkuvasti. Onko sinulla mielessä sopiva paikka automaatillemme? Kerro se meille!

Pakettipisteen automaatin näyttö ei toimi. Miten toimin?

Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme, jos automaatin näyttö ei toimi. Huollamme automaatin pikimmiten.