Kuutena päivänä viikossa
Aamuvarhaisella 5–9
Yrityspalvelu →
Tilaa uutiskirje →

Kohti vähäpäästöi-sempää tulevaisuutta

Pakettipisteen matka jatkuu kohti vähäpäästöisempää tulevaisuutta. Lähivuosina vähennämme merkittävästi kuljetuksesta syntyviä päästöjä. Tämä tapahtuu asteittaisella panostamisella kaasu- ja sähköautojakeluihin.

Tavoitteenamme on vuoden 2023 loppuun mennessä toteuttaa suurten kaupunkien keskusta-alueiden jakelu hyödyntäen tavarapyöriä, sähkö- ja kaasuajoneuvoja, jolloin kuljetukset ovat täysin päästöttömiä.

Helsingin keskustan alueella olemme vuodesta 2020 toteuttaneet jakelua tavarapyörällä yhteistyössä ekologisiin kuljetuksiin erikoistuneen A2B:n kanssa. Tällä hetkellä tavarapyöriä on käytössä kahdella jakelureitillä. Tarvittaessa jakelu toteutetaan sähköautolla.

A2B on Suomessa ekologisten kuljetusten edelläkävijä, sillä yritys on perustamisestaan lähtien keskittynyt ainoastaan ekologisiin kuljetuksiin. Jo ensimmäisenä toimintavuonna 2010 yritys hankki käyttöönsä sähköautoja. Nyt lähetyksiä kuljetetaan kotimaisesta jätteestä tehdyllä biokaasulla ja tuulivoimalla tuotetulla sähköllä.

Tulemme lähivuosina panostamaan voimakkaasti päästöjen vähentämiseen.
Kuljetuspäästöjen vähentämisen lisäksi rakennamme uudenlaisia palveluratkaisuja.

Päästöttömiä jakelutapoja

Sähköauto- ja tavarapyöräjakelut ovat molemmat päästöttömiä jakelutapoja toimien tehokkaasti kaupunkialueella. Sähköpyörät korvaavat autoja liikenteessä ja siten vähentävät ruuhkia, lähipäästöjä ja melua. Lisäksi pyörien hankintakustannukset ovat pienemmät.

”Sähköauto ja tavarapyörä eroavat lähinnä kuormatilan kooltaan eli tavarapyörät vievät pienempiä lähetyksiä pienemmällä jakelualueella (Helsingin keskusta – Pasila). Tehokkuudessa pyörä kilpailee hyvin autojen kanssa. Pakettipisteen lähetykset ovat hyvin meille sopivaa jakelua”, kertoo A2B:n yrittäjä Tero Kakko.

A2B on Suomessa ekologisten kuljetusten edelläkävijä. Yritys toiminut jo vuodesta 2010 keskittyen ainoastaan ekologisiin kuljetuksiin. Kuva: Markku Lempinen, Brand Photo

Uudenlaisia palveluratkaisuja rakentuu

Pakettipisteen jakelun muuttaminen sähköautoille ja tavarapyörille on vähentänyt vuositasolla CO2-päästöjä tuhansia tonneja, joita ei tule sähkö- ja kaasuautoista sekä tavarapyöristä ollenkaan.

”Tulemme lähivuosina panostamaan voimakkaasti päästöjen vähentämiseen. Yhteistyö A2B:n kanssa on ollut erinomainen alku muutokselle. Kuljetuspäästöjen vähentämisen ohella aloitamme päästöjen kompensoinnin. Rakennamme asiakkaidemme kanssa myös palveluratkaisuja, joissa päästöjen minimoiminen on keskeinen tavoite. Näitä ratkaisuja tuotamme muun muassa kiertotaloudessa toimivien yritysten kanssa”, kertoo Pakettipisteen myyntijohtaja Erkki Vehman.

”Mukava nähdä kun maailma muuttuu nopeasti ekologisempaan suuntaan ja olla siinä muutoksessa mukana. Ihmisten ja yritysten ajattelussa on viime vuosina näkynyt paljon positiivista muutosta”, jatkaa Kakko.

Yhteistyö on ollut erinomainen alku muutokselle.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko yhteistyöstämme kanssamme? Kerromme mielellämme lisää. Jätä yhteydenottopyyntö, vastaamme mahdollisimman pian!

Täytätkö, kiitos!
Täytätkö, kiitos!
Tarkistatko osoitteen?

Usein kysyttyä

Miten yritykseni pääsee osaksi Pakettipisteen kuljetusyritysten verkostoa?

Meillä on kuljetusyrittäjiä verkostossamme kautta maan. Lähetä meille viestiä. Otamme sinuun yhteyttä kahden arkipäivän sisällä. 

Kuinka saan yritykseni käyttöön Pakettipisteen kuljetuspalvelut?

Ota yhteyttä myyntiimme myyntipalvelu@pakettipiste.fi ja katsotaan sinulle sopivin kuljetusratkaisu. Kuljetamme lähetyksesi aamuvarhain perille suoraan vastaanottajille tai automaatteihin. Otamme sinuun yhteyttä kahden arkipäivän sisällä.

Mitä kuljetuspalvelunne sisältää?

Peruspalvelumme sisältää kuljetuksen lähettäjältä vastaanottajalle aikataulumme mukaisesti pääsääntöisesti aamuisin klo 9 mennessä. Lähetyksen luovutus tapahtuu automaattiin tai vastaanottajan kanssa yhteisesti sovitulla tavalla, tarvittaessa jättölaatikkoon tai avaimilla sisätiloihin.

Mitä hyötyä Pakettipisteen kuljetuspalvelujen käyttämisestä on yritykselleni?

Ratkaisemme kuljetustarpeesi asiakaslähtöisesti ja joustavasti. Toimitamme lähetykset Hangosta Ivaloon aamuvarhain jopa kuutena päivänä viikossa. Räätälöimme palvelumme juuri sinun tarpeitasi varten. Meillä on vahva kokemus kuljetuspalveluiden tuottamisesta – olemme keskittyneet aikataulukriittisten tuotteiden jakeluun. Voit luottaa meidän olevan varhain liikkeellä.

Minkä verran Pakettipisteen kuljetuspalvelut maksavat?

Pakettipisteen hinnoittelu perustuu kuljetusmatkan pituuteen ja lähetyksen painoon. Olethan yhteydessä myyntiimme myyntipalvelu@pakettipiste.fi, jotta voimme katsoa yhdessä kuljetustarpeisiisi soveltuvan tarjouksen.

Miten saan tarjouksen Pakettipisteen palveluista?

Ota meihin yhteyttä myyntipalvelu@pakettipiste.fi tai yhteydenottolomakkeen kautta. Otamme sinuun yhteyttä kahden arkipäivän sisällä. Odotamme yhteydenottoasi!