Kuljetusyritys arvostaa pitkäaikaista yhteistyötä

Kuljetusliike Vuori ja Lehtipiste ovat pitkäaikaisia kumppaneita lehtijakelussa, yhteistyö on kestänyt jo yli 25 vuotta. Pitkän yhteistyön pohjana on molemminpuolinen luottamus ja positiivinen suhtautuminen toiminnan kehittymiseen. Lehtipisteen kuljetusten siirtyminen Pakettipisteen alle on kasvattanut pakettikuljetusten määrää ja monipuolistanut jakeluita.

Päivin isä Pauli Vuori perusti Kuljetus Vuori Oy:n vuonna 2001, joten tänä vuonna vietetään yrityksen 20-vuotisjuhlaa. Yrityksessä ovat mukana Päivi Vuoren lisäksi hänen sisaruksensa Pekka ja Pia Vuori. Äidillä on oma kuljetusyrityksensä, joka ajaa Sinebrychoffille.

”Isä siirtyi bussinkuljettajasta kuljetusyrittäjäksi vuonna 1988. Isä ajoi muutaman vuoden yksin, jonka jälkeen me lapset tulimme mukaan. Ajokortin saatuani vuonna 1995 aloitimme yhteistyön Lehtipisteen kanssa. Alkuun kuljetimme Helsingin Sanomia ja Ilta-Sanomia. Muutaman vuoden kuluttua mukaan tuli myös Iltalehti. Lehtimäärä oli alkuvuosina valtava”, kertoo Päivi Vuori.

Kuljetusliike Vuori Oy kuljettaa Pakettipisteen jakeluita Lohjan ja Vihdin alueilla.

Yön tunteina käynnistyvät jakelut

Pakettipisteen jakelu tapahtuu pääsääntöisesti aamuyön tunteina – klo 9:ään mennessä, koko maan alueella.

”Kuutena aamuna viikossa klo 2-3 välillä tulemme Vantaan terminaalille. Noudamme autoihin lehtiniput ja iltapäivälehdet. Lisäksi arkipäivinä noudamme lentokentältä aamuyöllä saapuneelta lennolta terveydenhuollon ja autoteollisuuden lähetykset. ”

”Pakettipisteen jakelut vaativat aikaisen heräämisen, koska jakelu on kellonaikaan sidottua. Oma myöhästyminen vaikuttaisi useisiin toimijoihin. Minulle tämä sopii. Tykkään lähteä yöllä liikkeelle. Saan yöllä rauhassa mennä, ei ole liikennettä. Päivän työt on hoidettu siinä kohtaa, kun monet aloittavat työpäiväänsä.”

Toiminta on muuttunut vuosien varrella myönteiseen suuntaan

Pakettipisteen jakeluiden laajentuminen on tuonut mukanaan myönteistä kehitystä ja uudenlaisia toimintatapoja. Nykyisin osa jakeluista jätetään vastaanottajan tiloihin, tarvittaessa jopa avaimilla.

”Tässä on huomannut lehtimäärän muutoksen – määrä on pienentynyt, mutta säilyttänyt kuitenkin tietynlaisen suosion. Tykkään itsekin lukea edelleen lehtiä. On kuitenkin todella mahtavaa, kun nykyisin on muutakin jaettavaa kuin lehtiä. Nyt kuljetamme myös automaattipaketteja ja autoteollisuuden ja terveydenhuollon lähetyksiä. Viemme myös isompia lähetyksiä, kun pystymme ne hoitamaan ja otamme mielellämme kyytiin lavalähetyksiä.”

”Uudet jakelut vaativat keskittymistä. Lähetykset skannataan, mikä on tärkeää kaikille osapuolille ja näin on sovittu toimittavan. Skannauksen suhteen olemme tarkkoja, koska se kertoo myös oman toimintamme luotettavuudesta. Vahvuutena meillä kuljetusliikkeiden joukossa on luotettavuus. Kun hommat otetaan, ne hoidetaan.”

”Koen, että avainten luovutus kuljetusliikkeelle on iso luottamuksen osoitus ja meille tällaiset jättöpaikat ovat tervetulleita. Avainten luovutus helpottaa jakelutyötämme; saamme paketit sisätiloihin eikä ole huolta ulosjättämisestä.”

Toimivaa yhteistyötä

Päivi Vuori kokee yhteistyön Pakettipisteen kanssa toimivaksi ja yhteyshenkilöiden helppo saavutettavuus auttaa nopeissa vastausten saannissa. Käytännön asioissa yhteistyössä kuljetusliikkeiden kanssa toimivat päivittäin kuljetussuunnittelija Juha-Pekka Perätalo ja kuljetuspäällikkö Olli Hartikka.

Yhteistyö on mutkatonta ja toimii hyvin. Soitamme Juha-Pekalle, jos jokin ei toimi. Pakettipisteen säännölliset koulutukset ovat myös hyödyllisiä. Pidämme tärkeänä välien pysymistä hyvinä yhteistyökumppaneiden suuntaan.”

Kehittyvä pakettijakelu yhteistyön tulevaisuutta

Arvostamme pitkäaikaisia sopimussuhteita kuljetusliikkeiden kanssa, niistä hyötyvät kaikki osapuolet. Pitkäaikaiset yhteistyökumppanit ovat sitoutuneita sovittuihin toimintatapoihin ja tietävät miten erilaisten asiakkaiden kanssa tulee toimia, kertoo Pakettipisteen myyntijohtaja Erkki Vehman.

”Totta kai olisi mahtavaa, että yhteistyömme Pakettipisteen kanssa jatkuisi pitkään, vielä seuraavat 20 vuotta”, päättää haastattelun Päivi Vuori.