Kuutena päivänä viikossa
Aamuvarhaisella 5–9
Yrityspalvelu →
Tilaa uutiskirje →

Pakettivirta automaatteihin rajussa kasvussa

Pakettipisteen paketti­automaatti­verkoston suosio on kasvanut ensimmäisen vuosipuoliskon aikana, jolloin automaatteihin toimitettiin 42 prosenttia enemmän paketteja kuin edellisenä vuonna vastaavana aikana. Kuluttajat noutivat alkuvuoden aikana paketteja noin 250 000 kuukaudessa. Viiden miljoonan jaetun paketin rajapyykki ylitettiin heinäkuussa.

Pakettipiste vastaa kasvaneeseen suosioon lisäämällä automaattien määrää vielä ennen loppuvuoden sesonkia sadalla automaatilla. Pakettiautomaatteja on silloin käytössä 600. Tulevat automaatit sijoitetaan useiden ketjujen toimipaikkoihin eri puolille Suomea. Tulevaan sesonkiin varaudutaan myös ottamalla käyttöön väliaikaisia noutopisteitä, joiden kartoitus on parhaillaan käynnissä. Nykyisten automaattien kokoa on kasvatettu kysynnän mukaan. Tällä hetkellä automaatteja on jo noin 200 paikkakunnalla.

Toimitettujen pakettien määrä kasvoi 42 %
Pakettiautomaatteja yli 200 paikkakunnalla

Pakettiautomaattien käyttöä monipuolistetaan

”Pakettiautomaattien käytössä verkkokauppa on edelleen tärkein asiakassektori. Kuluttajat ovat oppineet entistä enemmän hyödyntämään pakettiautomaatteja myös palautusten lähettämisessä. Verkkokaupan kasvun lisäksi Pakettiautomaattien käyttöä laajennetaan esimerkiksi huoltologistiikkaan. Pakettiautomaattien määrä tulee kasvamaan tulevaisuudessa vielä nykyistäkin nopeammin uusien teknologioiden avulla”, sanoo Pakettipisteen myyntijohtaja Erkki Vehman.

DHL Express on kasvattanut käyttämiensä automaattien määrää

DHL Express on käyttänyt Pakettipisteen automaatteja jo ensimmäisestä asennetusta automaatista alkaen, lokakuusta 2018. Viime vuonna DHL Express ja Pakettipiste laajensivat yhteistyötään. Tällöin DHL Expressin omat automaatit korvattiin Pakettipisteen automaateilla. Yhteistyön laajentuminen on jatkunut, sillä kuluvan vuoden aikana DHL Express on lisännyt automaattien käyttöä ottamalla uusia automaatteja omaan verkostoonsa.

Pakettipisteen yhteiskäyttöinen automaattiverkosto tarjoaa yhteistyökumppaneille mahdollisuuden hyödyntää omien palveluiden parissa Pakettipisteen automaatteja.

Suomalaisten verkkokauppojen suosio kasvussa

”DHL Express näkee Pakettiautomaatit tärkeänä palvelukanavana kuluttajille. Pakettiautomaatit ovat myös ympäristöystävällinen tapa toimittaa paketit asiakkaille. Ekologisuus ja ympäristöarvot ovat tärkeitä DHL Expressin toiminnassa”, kertoo DHL Expressin operatiivinen johtaja Janne Appel.

DHL:n On Demand Delivery
-palvelu

Pakettipisteen yhteiskäyttöinen automaattiverkosto tarjoaa yhteistyökumppaneille mahdollisuuden hyödyntää omien palveluiden parissa Pakettipisteen automaatteja. Tästä esimerkkinä on DHL Expressin On Demand Delivery -palvelu, jossa vastaanottaja voi itse määritellä mihin haluaa vastaanottaa pakettinsa. Jättöpaikka paketille voi olla työpaikka, lähin pakettiautomaatti tai asiakas voi pyytää jättämään sen sen oven ulkopuolelle, jollei ole paikalla paketin jättöhetkellä.

0
Pakettipisteen automaattia ennen sesonkia.

Plussaa palvelun toimivuudesta

”Olen käyttänyt palvelua ja käyttökokemus on ollut hyvä, plussaa etenkin palvelun toimivuudesta. Syynä paketin siirtoon Pakettipisteen automaatille on ollut epäsäännöllinen työ. On helpompi juuri sillä hetkellä hakea paketti automaatilta oman aikataulun mukaisesti kuin päivystää kotona. Palvelu toimii, vaikka vielä samana päivänä vaihtaisin toimituspaikkaa. Monessa paikassa tällainen vaihto kestäisi monia päiviä”, kertoo palvelua käyttänyt Henna Kiljunen.

Pakettiautomaattien määrä tulee kasvamaan tulevaisuudessa vielä nykyistäkin nopeammin uusien teknologioiden avulla, kertoo Pakettipisteen myyntijohtaja Erkki Vehman.

Automaatilla asiointi sujuvaa

Pakettipisteen perusajatuksena on edelleen rakentaa aikaisempaa parempaa asiakaskokemusta automaation avulla. Automaattien suosiota kasvattavat palvelun sujuvuus ja nopeus.

”Havaintojemme mukaan automaateilla asioivat kuluttajat antavat asiakaskokemuksesta parhaat arvosanat. Laajat aukioloajat mahdollistavat entistä useammin pakettiautomaatin käytön 24/7”, Vehman toteaa.

Myyntijohtaja Erkki Vehman
0400 780 935
erkki.vehman@lehtipiste.fi

Ota yhteyttä

Jätä terveisesi – vastaamme sinulle mahdollisimman pian!

Täytätkö, kiitos!
Täytätkö, kiitos!
Tarkistatko osoitteen?

Usein kysyttyä

Missä Pakettipisteen automaatit sijaitsevat?

Automaattimme sijaitsevat kauppakeskuksissa, kaupoissa ja huoltoasemilla. Automaattejamme on jo yli 200 paikkakunnalla.

Missä on minua lähinnä oleva Pakettipisteen automaatti?

Voit tarkistaa sinua lähimmän automaattimme sijainnin kartasta, jossa pystyt hakemaan oman paikkakuntasi automaatit. Automaattiemme määrä kasvaa jatkuvasti. Onko sinulla mielessä sopiva paikka automaatillemme? Kerro se meille!

Pakettipisteen automaatin näyttö ei toimi. Miten toimin?

Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme, jos automaatin näyttö ei toimi. Huollamme automaatin pikimmiten.