Kuutena päivänä viikossa
Aamuvarhaisella 5–9
Yrityspalvelu →
Tilaa uutiskirje →

Varhaisimmat toimitukset koko maassa

Pakettipiste tarjoaa asiakkailleen varhaisimmat toimitukset koko maassa kuin mikään muu jakeluyhtiö.

Jakelu tapahtuu kaikkina työpäivinä ja vastaanottajan toiveiden mukaisesti vaikka aamulla jo ennen kello yhdeksää. Jakelu onnistuu myös ilman vastaanottajan paikallaoloa, jolloin lähetys voidaan jättää vaikka korjaamon sisälle tai asiakkaan toimipisteessä olevaan lukittuun laatikkoon.

15 000
lähetystä päivässä

Suurin osa
aikataulu­kriitiisiä

Jakelu aamuisin ennen klo 9

Varhaista jakelua seuraamassa

Pääsin seuraamaan varhaista jakelua Pohjola Logisticsin Tommi Pohjolan mukana Vantaalta Tampereelle. Vantaan terminaalissa autoihin lastattiin rullakoita, jotka sisälsivät monipuolisesti jaettavaa, kuten lehtien irtonumeroita, hedelmiä, autojen varaosia ja jaettavia pienlähetyksiä.

Pimeän laskeuduttua syksyisen illan ylle autot suuntasivat kohti Tamperetta. Matkalla näkyi mitä Suomen teillä myöhäisenä arki-iltana kulkee: logistiikkayritysten erikokoisia rekkoja ja jakeluautoja. Pohjolan Tommi tarinoi yrittäjän arjesta ja työstään. Matka meni kuin huomaamatta ja saavuimme Tampereen terminaalille keskiyön paikkeilla.

Tampereen terminaalissa autosta purettiin osa rullakoista, osa lähetyksistä siirrettiin pienempään jakeluautoon. Pienemmällä jakeluautolla kävimme viemässä lähetyksiä korjaamoille ja myymälöihin. Kuljettajalla on avaimet jakopaikkaan, joten jakelu onnistuu ilman vastaanottajan paikallaoloa. Kuljettajat kuittaavat jokaisen laatikon mobiililla, joten toiminta on luotettavaa ja täsmällistä. Varaosat ja tarvikkeet odottavat huoltamohenkilökuntaa aamun sarastettua. Tuntui, että jakelutyössä kuljettajat tunsivat jokaisen asiakkaan tilat ja tarpeet tarkasti. Espoossa asiakkaan, Örumin toimistossa päästiin aamulla katsomaan seurannasta, että jakelu on hoidettu ajoissa ja sovitun mukaisesti.

Tämän jälkeen pääsin katsomaan kuinka uunituoreet iltapäivälehdet tulivat painosta auton konttiin, josta kuljettaja nosti lehtiniput oikean jakoalueen rullakoihin. Tampereelta kuljettaja lähti autolla kohti Jyväskylää, johon tulivat jakeluautot Kuopiosta, Mikkelistä ja Joensuusta. Siellä rullakot siirrettiin näihin autoihin. Terminaalissa kuljettajien kohtaaminen oli lyhyt, hektinen hetki, jonka on sujuttava häiriöttä.

Tampereella minä suuntasin hetkeksi nukkumaan.

Paketit automaateissa aamuvarhain, jopa kello kuudelta.

15 000 lähetystä päivässä

Pakettipisteen tuottama jakelu hoidetaan etukäteen suunnitellun aikataulun ja jakeluaikojen mukaisesti. Suurin osa toimituksista on aikataulukriittisiä lähetyksiä, joiden on tärkeää olla vastaanottajalla varhain ja sovittuna aikana.

Tämä tuli hyvin ilmi myös jakelua seuratessani, sillä kelloa ja aikataulussa pysymistä seurattiin tarkasti. Klo 5 starttasivat varhaiset jakelut, jolloin kiersin kuljettajan mukana päivittäistavarakauppojen lähetyksiä jakamassa. On tärkeää, että päivän lehdet ovat tarjolla aikaisille ostajille varhaisesta aamusta alkaen. Samoin pakettien noutajat saavat tekstiviestit noudettavista paketeista klo 6 alkaen, jos paketti on jo tällöin automaatissa.

Jakelun yhteydessä aikataulua seurataan tarkasti.
Lähetysten on tärkeää olla vastaanottajilla sovittuna aikana.

Palautukset hoituvat kauttamme

Pakettipisteellä hoidamme vastuullisesti kaikki palautuvat tarvikkeet ja varaosat. Keräämme päivittäin satoja lähetyksiä. Jakelukierrosta seuratessani kuljettaja otti mukaan kauppojen palautuksia, jotka kiertävät takaisin Vantaan terminaaliin. Palautuvat tarvikkeet ja tuotteet hyödynnetään jälleen myyntiin tai materiaaleina.

Jakelukierros oli osaltani ohitse. Oli mielenkiintoista nähdä miten varhainen jakelumme toimii ja lähetykset jaetaan yön tai aamun tunteina päätepisteisiin.

Varhaista jakelua oli seuraamassa artikkelin kirjoittaja Pakettipisteen markkinointikoordinaattori Marjo Pääkkönen.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko varhaisesta jakelustamme? Kerromme mielellämme lisää. Jätä yhteydenottopyyntö, vastaamme mahdollisimman pian!

Täytätkö, kiitos!
Täytätkö, kiitos!
Tarkistatko osoitteen?

Usein kysyttyä

Missä Pakettipisteen automaatit sijaitsevat?

Automaattimme sijaitsevat kauppakeskuksissa, kaupoissa ja huoltoasemilla. Automaattejamme on jo yli 200 paikkakunnalla.

Missä on minua lähinnä oleva Pakettipisteen automaatti?

Voit tarkistaa sinua lähimmän automaattimme sijainnin kartasta, jossa pystyt hakemaan oman paikkakuntasi automaatit. Automaattiemme määrä kasvaa jatkuvasti. Onko sinulla mielessä sopiva paikka automaatillemme? Kerro se meille!

Pakettipisteen automaatin näyttö ei toimi. Miten toimin?

Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme, jos automaatin näyttö ei toimi. Huollamme automaatin pikimmiten.