Kuutena päivänä viikossa
Aamuvarhaisella 5–9
Yrityspalvelu →
Tilaa uutiskirje →

Pakettipisteen automaatti­verkosto laajenee

Pakettipiste laajentaa paketti­automaatti­verkostoaan palvelemaan kasvavaa verkkokauppaa.

Automaatti on edelleen suosituin tapa noutaa paketit, joten kuluttajien arjen läheisyyteen sijoitettavat automaatit tarjoavat entistä enemmän noutopaikkavaihtoehtoja. Pakettipisteen automaattien kautta on toimitettu 2,5 vuoden aikana yli neljä miljoonaa pakettia. Automaateilta paketit noudetaan vauhdikkaasti, sillä noin 80 % paketeista noudetaan jo paketin saapumispäivänä.

Tällä hetkellä Pakettipisteen automaatteja on 450. Lähitulevaisuuden tavoitteena on kasvattaa määrä tuhanteen automaattiin. Nykyiset automaatit sijaitsevat päivittäistavarakaupoissa, kauppakeskuksissa ja myös huoltamoilta löytyy automaatteja. Pakettipiste on löytänyt yhteistyökumppaneiksi uusia ketjuja, kuten Shell-huoltoasemat.

”Meille saapuu 150 uutta automaattia syksyyn mennessä, joiden sijoituspaikat tulevat olemaan ympäri Suomen. Esimerkiksi pohjoiseen Kolarin Saleen sijoitetaan yksi automaateista. Teemme tiivistä yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa löytääksemme automaateille sopivimmat sijoituspaikat. Seuraamme automaattien täyttöasteita, joten mahdollisuuksien mukaan jo nykyisessä sijoituspaikassa kasvatamme automaatin kokoa. Esimerkiksi Espoossa Kauppakeskus Isossa Omenassa sijaitseva automaattimme on kasvanut vuosien varrella alkuperäisestä moneen otteeseen. Parhaamme mukaan etenkin paikkakunnille, joilla automaattien täyttöasteet ovat huipussaan, tarkistelemme uusia automaattien paikkoja. Kuitenkaan unohtamatta uusia paikkakuntia”, kertoo Pakettipisteen myyntijohtaja Erkki Vehman.

Noin 80 % paketeista noudetaan jo paketin saapumispäivänä.

Verkkokauppa muuttuu kesällä

Kaikki EU:n ulkopuolelta toimitettavat verkkokauppaostokset on tullattava heinäkuusta alkaen, tiedottaa Tulli. Muutoksen myötä myös korkeintaan 22 euron arvoisista EU:n ulkopuolelta toimitettavista sekä EU:n tullialueella verorajan ylittävistä lähetyksistä on maksettava arvonlisävero ja tehtävä tullaus. Tällä hetkellä veroa ei tarvitse yleensä maksaa pienistä verkkokauppaostoksista, joiden arvo on 22 euroa tai sen alle.

Muutos parantaa suomalaisten verkkokauppojen kilpailukykyä. Muutoksen oletetaan vaikuttavan erityisesti aasialaisten verkkokauppojen kysyntään.

Pakettipiste auttaa mielellään verkkokauppiaita ja muita yrityksiä esimerkiksi tullauspalvelujen järjestämisessä kumppaniensa kanssa.

Verkkokauppa muuttuu koko ajan monikanavaisemmaksi. Kuluttajat haluavat uusia ratkaisuja ja siksi kehitämme automaattien käyttöä tukemaan yritysten kivijalkamyyntiä. Esimerkki tästä on kauppakeskuksen liikkeiden palvelukyvyn parantaminen erityisesti heille varatulla pakettiautomaatilla. Tällainen automaatti voi laajentaa toimitusaikaa kuluttajalle myymälän aukioloajasta läpi vuorokauden mittaiseksi.

Verkkokauppa muuttuu koko ajan monikanavaisemmaksi.
Kuluttajat haluavat uusia ratkaisuja.

Päivitystä automaattien ulkoasuihin

Lähiaikoina Pakettipiste päivittää automaattien ulkoasua entistä visuaalisemmaksi. Ulkoasun päivityksen toivotaan kiinnittävän käyttäjien ja ohikulkijoiden huomion automaattien monipuolisiin käyttömahdollisuuksiin. Automaateilta paketin noutaminen ja palauttaminen ovat tuttuja verkkokaupasta ostajille. Vähemmän tunnettu vaihtoehto on paketin lähetys.

”Pakettiautomaateiltamme voi lähettää paketteja kotimaan lisäksi ympäri maailman ostamalla kuljetuksen yhteistyökumppaneiden verkkosivujen kautta. Tietoisuutta paketin lähettämisestä nostamme kertomalla siitä automaatin kyljessä”, toteaa Vehman.

Noutaminen

Palauttaminen

Lähettäminen

Tulevaisuuden automaattimalli testauksessa

Pakettipiste on testannut alkuvuoden aikana laajenevalle pakettiautomaatti­verkostolle automaattitoimittajansa SwipBoxin uudenlaista automaattia, jota käytetään mobiilisovelluksen kautta. Paketin noutaminen mobiilisovelluksen kautta tapahtuu entistä nopeammin. Uudenlainen automaatti on mahdollista sijoittaa ulos, jolloin automaatilla voi asioida 24 tuntia vuorokaudessa.

”Pohdimme tulevaisuuden sijoituspaikkoja ja toiveita on ilmennyt ulos sijoitettaville automaateille, jolloin sijoituspaikan tilat eivät rajoita automaatin sijoitusta. Ulkona sijaitsevan automaatin etuna on sen laaja asiointiaika”, sanoo Pakettipisteen verkostopäällikkö Jukka Rämä.

Organisaatio vahvistuu

Pakettipisteen henkilöstöpuolelta kuullaan myös positiivisia uutisia. Pakettipisteen liiketoiminta on kasvanut hyvin, ja edelleen hyvien kasvunäkymien ansiosta organisaatiomme vahvistuu. Rekrytoinnit ovat käynnissä myyntipäällikön ja kuljetustuotannon logistiikkajohtajan tehtäviin.

Myyntijohtaja Erkki Vehman
0400 780 935
erkki.vehman@lehtipiste.fi

Ota yhteyttä

Haluaisitko automaatin tiloihisi? Kerromme mielellämme lisää. Jätä yhteydenottopyyntö, vastaamme mahdollisimman pian!

Täytätkö, kiitos!
Täytätkö, kiitos!
Tarkistatko osoitteen?

Usein kysyttyä

Missä Pakettipisteen automaatit sijaitsevat?

Automaattimme sijaitsevat kauppakeskuksissa, kaupoissa ja huoltoasemilla. Automaattejamme on jo yli 200 paikkakunnalla.

Missä on minua lähinnä oleva Pakettipisteen automaatti?

Voit tarkistaa sinua lähimmän automaattimme sijainnin kartasta, jossa pystyt hakemaan oman paikkakuntasi automaatit. Automaattiemme määrä kasvaa jatkuvasti. Onko sinulla mielessä sopiva paikka automaatillemme? Kerro se meille!

Pakettipisteen automaatin näyttö ei toimi. Miten toimin?

Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme, jos automaatin näyttö ei toimi. Huollamme automaatin pikimmiten.