Kuutena päivänä viikossa
Aamuvarhaisella 5–9
Yrityspalvelu →
Tilaa uutiskirje →

Ympäristö-ohjelma etenee suunniteltua joutuisammin

Pakettipisteen ympäristöohjelma etenee suunniteltua joutuisammin. Pakettipiste on siirtänyt kaikki Tampereen keskustan ja lähialueiden kuljetukset sähköautoilla ajettavaksi 17.3. alkaen.

Muutoksen myötä Pakettipisteen kuljetuksia ajetaan neljällä sähköautolla. Tavoitteena keväälle oli kahden auton lisäys.

Joensuun keskustan ja lähialueiden jakelut siirtyivät sähköautolla jaettavaksi tammikuussa. Helsingissä jakeluita ajetaan tavarapyörillä ja tarvittaessa sähköautoilla.

Hiilijalanjälkeä on onnistuttu pienentämään noin 10 %.
Tähän on päästy siirtymällä esimerkiksi uusiutuvan dieselin käyttöön.

Sähköautoihin siirtyminen on osa matkaa kohti hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä. Työn alla oleva ilmastotiekartta luo askelmerkit tavoitteeseen pääsemiseksi. Ilmastotiekartta on työkalu, joka toimii aktiviteettikarttana ja kommunikointivälineenä. Kartalta näkee, missä ollaan menossa ja mitkä ovat seuraavat vaiheet ja tehtävät tavoitteita kohti mentäessä.

Pakettipiste on siirtänyt kaikki Tampereen keskustan ja lähialueiden kuljetukset
sähköautoilla ajettavaksi.

Lehtipiste-konsernin vastuullisuustyössä painopisteenä on kuljetusten hiilijalanjäljen pienentämiseen tähtäävät toimenpiteet. Lisäksi panostetaan muovin vähentämiseen ja kierrätysmateriaalien määrän kasvattamiseen sekä sosiaaliseen ja taloudelliseen vastuuseen.

Logistiikan sopimuksia uusiessamme yhteistyökumppaneiden ja alihankkijoiden kanssa on huomioitu vastuullisuus muun muassa painottamalla uusiutuvalla dieselillä kulkevia ajoneuvoja. Uusien ja vanhojen sopimusten puitteissa hiilijalanjälkeä on onnistuttu pienentämään noin 10 % eli 773 000 kg CO2-päästöjä.

Vastuullisuustyössä painopisteenä on kuljetusten hiilijalanjäljen pienentämiseen tähtäävät toimenpiteet.

Tampereella paketit jaetaan sähköautoilla

Pakettipisteen kuljetuskumppani Suomen eKuriirit Oy on hankkinut käyttöönsä kaksi täyssähköistä Volkswagen ID. Buzz Cargo -pakettiautoa, joilla jaetaan lehti- ja automaattijakeluiden lisäksi suoraan yrityksille vietäviä lähetyksiä.

Ensimmäiset kokemukset Tampereella sähköautolla tapahtuvasta jakelusta ovat positiivisia.

Yhden työvuoron aikana kaupunkiliikenteessä ajetaan noin sata kilometriä ja tavaratoimituksia voi olla 70 kappaletta.

Ensimmäiset kokemukset Tampereella sähköautolla tapahtuvasta jakelusta ovat positiivisia. Jakelutyö on konkreettisesti nopeampaa, tehokkaampaa ja miellyttävää.

Vuositasolla jakelun muuttuminen sähköautolla tapahtuvaksi pienentää Tampereen keskustassa hiilidioksidipäästöjä 11,5 tonnin verran verrattaessa saman kokoluokan dieselkäyttöiseen pakettiautoon.

Tavoitteena on hiilineutraalius
vuoteen 2030 mennessä.

Ota yhteyttä

Haluatko ulkoistaa verkkokauppasi logistiikan ja varastoinnin? Kerromme mielellämme lisää. Jätä yhteydenottopyyntö, vastaamme mahdollisimman pian!

Täytätkö, kiitos!
Täytätkö, kiitos!
Tarkistatko osoitteen?

Usein kysyttyä

Mitkä ovat vastuullisuustyön painopisteet Lehtipiste-konsernissa?

Vastuullisuustyössä painopisteenä on kuljetusten hiilijalanjäljen pienentämiseen tähtäävät toimenpiteet. Lisäksi panostetaan muovin vähentämiseen ja kierrätysmateriaalien määrän kasvattamiseen sekä sosiaaliseen ja taloudelliseen vastuuseen.

Mitä Pakettipisteen ympäristöohjelma kattaa?

Fossiilittomat alueet. Suurten kaupunkien keskusta-alueiden jakelu toteutetaan hyödyntäen tavarapyöriä, sähkö ja kaasuajoneuvoja.

Polttoainevalinnat. Sopimuksissa suositaan uusituvan biodieselin käyttöä.

Yhteisohjelmat päämiesten kanssa. Runkoliikenteen vihreät kalustovalinnat päämiesten tuella ja kytkeytyen päämiesten ympäristöohjelmiin.

Mistä voin nähdä vastuullisuusraportin vuodelta 2022?

https://www.tradeka.fi/vastuullisuus/vastuullisuusraportit